Echografie

Echografie

Voor wie is Echografie?

Echografie wordt al jarenlang ingezet in de medische wereld. In het ziekenhuis wordt het bijvoorbeels gebruikt om organen te bekijken. Ook de zwangerschapsecho is een klassiek voorbeeld. Van origine is het een radioloog of een andere specialist die deze beelden maakt en beoordeelt. Echter wordt tegenwoordig echografie ook in de fysiotherapie gebruikt.Heb jij een klacht aan het houdings- of bewegingsapparaat? Dan kan echografie mogelijk van toepassing zijn. Wanneer de fysiotherapeut een vermoeden wil bevestigen, kan deze een echo maken. De beelden worden gebruikt als aanvulling op het gesprek en lichamelijk onderzoek. Hierdoor kan er nauwkeuriger en betrouwbaarder een diagnose gesteld worden door de fysiotherapeut.
Afspraak inplannen

Wat is Echografie?

Echografie is een methode om de structuren van het menselijk lichaam in beeld te brengen. Door middel van geluidsgolven kunnen verschillende weefsels zoals pezen, spieren, slijmbeurzen, banden en botten in kaart gebracht worden op een beeldscherm. Zo kan de exacte locatie én de grootte van het letsel bepaald worden. Dit geeft meer informatie over de verwachtte hersteltijd. Echografie is voornamelijk geschikt wanneer er sprake is van oppervlakkige spier- en peesblessures, zoals de achillespees of kniepees, maar ook bij klachten aan het schoudergewricht, heup, knie en elleboog. Daarnaast is het uitermate geschikt om hielspoorklachten in beeld te brengen.

Waarom Echografie?

Direct inzicht in de aard, ernst en locatie van de klacht
Pijnloos en ongevaarlijk
Geen extra kosten
Afspraak inplannen
Echografie

De werkwijze bij Echografie

1
De fysiotherapeut voert een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek uit. Vanuit hier bepaalt de fysiotherapeut of echografie van toepassing kan zijn om een diagnose te stellen.
2
Met de kop van een echografie-apparaat wordt het lichaamsdeel ‘gescand’. Dit wordt gedaan door de echokop oppervlakkig op de huid te plaatsen waaronder de klacht zit.
3
De uitkomst is direct te zien op het scherm van het echoapparaat.
4
De fysiotherapeut kan met deze informatie een diagnose stellen. Er wordt toegelicht wat er aan de hand is en wat de verwachtingen zijn rondom het herstel.

Echografie bij Fysio Inc in Haarlem

Afspraak maken

Specialisaties van Fysio Inc

Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie is er voor iedereen die een ingreep heeft ondergaan of opgenomen is geweest het ziekenhuis. Voorbeelden kunnen het plaatsen van een knieprothese of heupprothese zijn, een hernia- of schouderoperatie of een voorste kruisband reconstructie

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Echografie

Echografie is een methode om de structuren van het menselijk lichaam in beeld te brengen. Door middel van geluidsgolven kunnen verschillende weefsels zoals pezen, spieren, slijmbeurzen, banden en botten in kaart gebracht worden op een beeldscherm.

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Dry needling Haarlem

Dry needling is een innovatieve behandelmethode waarbij de fysiotherapeut bepaalde punten in een spier ‘aanprikt’ met een hele dunne naald. Deze specifieke punten zijn zogenoemde ‘triggerpoints’. Dit zijn verkrampingen in een spier die een verhoogde spierspanning, pijn en uitstraling tot gevolg kunnen hebben.

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem
menu