Dry Needling Haarlem

Dry needling Haarlem

Voor wie is Dry needling Haarlem?

Last van stijve of pijnlijke spieren? Dan kan dry needling Haarlem wat voor jou zijn!Dry needling kan geschikt zijn bij iedereen die klachten ervaart waarbij triggerpoints in de spieren (mede) de oorzaak kunnen zijn. Deze triggerpoints kunnen zowel ontstaan door een acute of langdurige overbelasting, sportblessure, stress of een verkeerde houding en/of beweging. De triggerpoints kunnen zich in spieren door het hele lichaam bevinden. De klachten bestaan vaak uit pijn en stijfheid, uitstraling, bewegingsbeperking en mogelijk tintelingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de spieren van de nek- en schouderregio, de rug en de onderarm. Ook in de beenspieren, zoals de kuiten, kunnen triggerpoints voorkomen.
Afspraak inplannen

Wat is Dry needling Haarlem?

Dry needling is een innovatieve behandelmethode waarbij de fysiotherapeut bepaalde punten in een spier ‘aanprikt’ met een hele dunne naald. Deze specifieke punten zijn zogenoemde ‘triggerpoints’. Dit zijn verkrampingen in een spier die een verhoogde spierspanning, pijn en uitstraling tot gevolg kunnen hebben. Het wordt ook wel ervaren als een spierknoop, omdat er een verharding voelbaar is. Met dry needling kunnen deze triggerpoints verminderen of zelfs verdwijnen doordat de spierknoop tot ontspanning wordt gebracht.Dry needling Haarlem verschilt van acupunctuur omdat er een droge naald wordt gebruikt en er dus geen vloeistof in de spier wordt gebracht. Daarnaast werkt acupunctuur op de energiebanen in het lichaam, waar dry needling zoals eerder vermeld de triggerpoints van de spieren aanpakt.

Waarom Dry needling Haarlem?

Wetenschappelijk onderbouwde methode
Direct effect: meer ontspanning en meer beweeglijk
Goed te combineren met andere behandelmethodes
Afspraak inplannen
Dry Needling Haarlem

De werkwijze bij Dry needling Haarlem

1
De fysiotherapeut onderzoekt de klacht om te beoordelen of er triggerpoints aanwezig zijn en of dry needling hierbij kan helpen.
2
Indien dat zo is, wordt het dunne naaldje door de huid in de spier geprikt. Dit is voelbaar, maar niet pijnlijk.
3
Het naaldje wordt op en neer bewogen om zoveel mogelijk spiervezels in de triggerpoint te bereiken. Dit kan voelen als een soort schokje in de spier. Ook kun je mogelijk uitstraling ervaren.
4
Vaak voelt de behandelde spier achteraf even wat stijf of vermoeid. Dit trekt vanzelf weg.
5
Je krijgt adviezen en oefeningen om thuis ook aan de slag te kunnen en er wordt een volgende afspraak ingepland. Meestal zijn er enkele behandelingen nodig om de triggerpoints effectief aan te pakken.

Dry needling Haarlem bij Fysio Inc in Haarlem

Afspraak maken

Specialisaties van Fysio Inc

Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie is er voor iedereen die een ingreep heeft ondergaan of opgenomen is geweest het ziekenhuis. Voorbeelden kunnen het plaatsen van een knieprothese of heupprothese zijn, een hernia- of schouderoperatie of een voorste kruisband reconstructie

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Echografie

Echografie is een methode om de structuren van het menselijk lichaam in beeld te brengen. Door middel van geluidsgolven kunnen verschillende weefsels zoals pezen, spieren, slijmbeurzen, banden en botten in kaart gebracht worden op een beeldscherm.

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Dry needling Haarlem

Dry needling is een innovatieve behandelmethode waarbij de fysiotherapeut bepaalde punten in een spier ‘aanprikt’ met een hele dunne naald. Deze specifieke punten zijn zogenoemde ‘triggerpoints’. Dit zijn verkrampingen in een spier die een verhoogde spierspanning, pijn en uitstraling tot gevolg kunnen hebben.

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem
menu