Onze werkwijze

Fysio Inc zet in op een duurzame aanpak, zodat jij écht van jouw klachten af komt. Ook in de toekomst! Hierbij kijken wij op een holistische manier naar het lichaam waarin het lichaam en de geest nauw met elkaar verbonden zijn.
Wij volgen de meest recente ontwikkelingen in ons vakgebied nauwgezet en streven altijd naar het optimaliseren van onze kennis en kunde door het volgen van bijscholingen. Dat alles zorgt ervoor dat je bij ons in de juiste handen bent!

Stap 1: kennismaken

In onze praktijk word je van harte welkom geheten en maken we kennis met elkaar. We kijken of je bij ons aan het juiste adres bent door een (korte) screening uit te voeren.

Stap 2: in gesprek

Wanneer we in de screening hebben geoordeeld dat je bij ons aan het juiste adres bent, starten we een gedegen onderzoek. In eerste instantie bestaat dat uit een vraaggesprek waarin alle aspecten rondom de klacht worden uitgevraagd om een compleet beeld te krijgen.

Stap 3: lichamelijk onderzoek

Nadat de fysiotherapeut de informatie heeft verzameld in het gesprek, volgt er een lichamelijk onderzoek. Hierin gaat de fysiotherapeut bewegingen en testen uitvoeren.

Stap 4: diagnose

De fysiotherapeut combineert de informatie van het gesprek met het lichamelijk onderzoek tot een (vermoedelijke) diagnose. Deze wordt uitgebreid aan jou uitgelegd en je hebt alle ruimte om vragen te stellen.

Stap 5: behandeling

Gezamenlijk wordt een doel gesteld en hiervoor een behandelplan opgesteld. Inzet, evaluatie en bijsturing vormen de route naar herstel. De behandeling kan uit (een combinatie van) verschillende behandeltechnieken bestaan. De basis vormt een gedegen uitleg en advies. Daarnaast kunnen er behandeltechnieken gebruikt worden, wat vaak ondersteund wordt met oefeningen (voor thuis) om het lichaam sterker en soepeler te maken.

Stap 6: nazorg & preventie

Ben je van de klacht af? Dan wordt de behandeling afgesloten. Er wordt nadrukkelijk aandacht besteedt aan de nazorg, zodat je weet hoe je een terugkeer van de klacht kan voorkomen.

Waarom
het zo goed werkt

Wij geloven bij Fysio Inc in de sterke connectie tussen het brein en het lichaam. Het brein stuurt het lichaam aan en dit vormt de basis van onze beweegpatronen. Loopt deze aansturing niet helemaal soepel, dan kan je je voorstellen dat dit kan resulteren in lichamelijke klachten. Door goed aandacht te besteden aan deze connectie in de behandeling en hier goed mee te oefenen, pakken we jouw klacht aan vanuit de bron. Dit doen we door deze connectie tussen het brein en het lichaam, ‘het neuromusculaire systeem’ (neuro = brein, musculair = spier) goed te trainen.
Over Fysio Inc
usersmenu