Fysiotherapie Overveen

Afspraak maken

Bent u op zoek naar een manier om pijnvrij te leven in Overveen? Dan kan fysiotherapie het antwoord zijn. Fysiotherapie is een vorm van medische zorg die zich richt op het herstellen en behouden van fysieke functies door middel van fysieke oefeningen en behandelingen. Het kan helpen bij een breed scala aan aandoeningen, van acute verwondingen tot chronische ziekten. Laten we het eens nader bekijken.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is de praktijk van het gebruik van lichaamsbeweging en behandelingen om de fysieke functie te herstellen en te behouden. Het richt zich op het verbeteren van mobiliteit, kracht, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie, houding en algemene gezondheid. Fysiotherapeuten gebruiken verschillende technieken om patiënten te helpen hun doelen te bereiken. Deze technieken omvatten manuele therapie (bv. massage), therapeutische oefeningen (bv. stretching) en elektrotherapie (bv. echografie). Zij geven ook advies over veranderingen in levensstijl die de toestand van de patiënt kunnen verbeteren of toekomstige blessures of ziekten kunnen voorkomen.

Voordelen van fysiotherapie in Overveen

Fysiotherapie kan nuttig zijn voor mensen met veel verschillende soorten aandoeningen of blessures, waaronder problemen zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn, heuppijn, kniepijn, enkelklachten; neurologische aandoeningen zoals een beroerte; gewrichtsproblemen zoals artritis; houdingsproblemen; sportblessures; cardiovasculaire problemen; ademhalingsstoornissen; en zelfs geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en angst.

Naast het helpen verminderen van pijn en het verbeteren van mobiliteit en levenskwaliteit in deze gevallen, kan fysiotherapie ook helpen verder letsel of ziekte te voorkomen door voorlichting te geven over hoe goede gezondheidsgewoonten in het dagelijks leven te handhaven.

Conclusie: fysiotherapie Overveen

Fysiotherapie is een effectieve manier om veel verschillende soorten aandoeningen of blessures te behandelen zonder toevlucht te nemen tot meer invasieve behandelingen zoals chirurgie of medicijnen die bijwerkingen met zich meebrengen. Als u op zoek bent naar een manier om pijnvrij te leven in Overveen zonder toevlucht te nemen tot extremere maatregelen, overweeg dan vandaag nog met uw arts te praten over fysiotherapie!

Disclaimer: Fysio Inc is gevestigd in Haarlem, klik hier voor een routebeschrijving

 • Aanpak bij de bron

  Wij kijken verder dan alleen de klacht en beschouwen de mens als één functioneel systeem

 • Begrijpen van het lichaam

  Wij vinden het belangrijk dat je jouw lichaam en klacht begrijpt. Wij nemen dan ook goed te tijd om onze kennis met jou te delen en jouw vragen te beantwoorden

 • Persoonlijke benadering

  Passie voor het vak, hart voor de mens. Bij Fysio Inc leggen we de nadruk op een persoonlijke aanpak, want ieder individu is anders en heeft andere behoeftes

Onze werkwijze bij fysiotherapie

We hanteren een persoonlijke, hollistische en wetenschappelijk onderbouwde werkwijze

 1. Plan een afspraak in

  Plan een afspraak in zodat wij jou van je klachten af kunnen helpen

 2. Kom langs voor een intake

  Kom langs voor een intake waarin we jouw specifieke klacht kunnen achterhalen

 3. Behandelplan

  Volg het behandelplan om daadwerkelijk van jouw klachten af te komen

 4. Voorkomen

  Voorkom dat dezelfde klachten in de toekomst weer terugkomen

Wat klanten zeggen over fysiotherapie Overveen

We doen er alles aan om onze patiënten ten allen tijde tevreden te houden

 • Hij legde goed uit hoe mijn klachten ontstaan en hoe mijn lichaam daarop reageert. Daardoor snap ik beter wat ik zelf moet doen om beter voor mijzelf te zorgen! 😊

  Jesse Mak
 • Mattijs heeft bij mij de juiste diagnose gesteld en behandeling toegepast. Dit heb ik als erg prettig ervaren. De aanbevolen oefeningen t.a.v. mijn klacht waren zeer nuttig.

  Henk Hendriks
 • Mijn jarenlange schouder/nek en hoofdpijn klachten zijn na een aantal behandelingen door Mattijs verdwenen! Er is niet alleen aandacht voor het probleem maar ook voor hetgeen wat het zou kunnen veroorzaken. Bij fysio inc heb ik geleerd nog beter naar mijn lichaam te luisteren. Wat mij geholpen heeft is de volledige aandacht tijdens een behandeling, geen urenlange oefeningen zonder begeleiding. Mattijs werkt persoonlijk, efficiënt en gericht op eigen verantwoordelijkheid om dmv. oefeningen te herstellen.

  Rachelle Vork

Blogs gerelateerd aan fysiotherapie Overveen

Ga zelf aan de slag

Sporten met schouderklachten

Introductie sporten met schouderklachten De schouder is een complex gewricht. Pijn in de schouder tijdens het sporten komt dan ook helaas veel voor, meestal bij racket- of werpsporters. Het kan de sportprestatie beïnvloeden, maar ook zorgen voor klachten buiten het sporten om. Hier lees je meer over wat je het beste kan doen wanneer je […]

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Waarom kiezen voor fysiotherapie bij Fysio Inc?

Fysio Inc is geen alledaags fysiopraktijk, wij doen het net even anders.

 • Aanpak bij de bron
 • Begrijpen van het menselijk lichaam
 • Persoonlijke benadering
Fysio Inc

Onze behandelingen

Waar wij jou mee kunnen helpen

Postoperatieve revalidatie

Postoperatieve revalidatie is er voor iedereen die een ingreep heeft ondergaan of opgenomen is geweest het ziekenhuis. Voorbeelden kunnen het plaatsen van een knieprothese of heupprothese zijn, een hernia- of schouderoperatie of een voorste kruisband reconstructie

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Echografie

Echografie is een methode om de structuren van het menselijk lichaam in beeld te brengen. Door middel van geluidsgolven kunnen verschillende weefsels zoals pezen, spieren, slijmbeurzen, banden en botten in kaart gebracht worden op een beeldscherm.

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem

Dry needling Haarlem

Dry needling is een innovatieve behandelmethode waarbij de fysiotherapeut bepaalde punten in een spier ‘aanprikt’ met een hele dunne naald. Deze specifieke punten zijn zogenoemde ‘triggerpoints’. Dit zijn verkrampingen in een spier die een verhoogde spierspanning, pijn en uitstraling tot gevolg kunnen hebben.

Lees meer...
Fysio Inc in Haarlem
menu